Ska vi kötta Charlotte lite, lite till eller låta henne vara lycklig snart?

Jag kan härmed konstatera att detta är min sämsta dag på väldigt, väldigt länge.
Den började helt underbart men någonstans på vägen slutade min hörsel att fungera och mina fingrar vägrar förstå vad det är min hjärna vill skriva. Ingen bra kombination om man jobbar på 118 118.

Jag drack kaffe för att vakna och jag tog en kaka för att öka motivationen men ingenting tycks fungera idag. Jag skulle legat kvar i sängen..

Men varför inte göra det hela ännu lite värre genom att sätta chefen brevid mig för att lyssna i över en halvtimme för att komma fram till att jag inte är godkänd som telefonist.
Från väl godkänd till icke godkänd på bara någon månad. Thanks mate!

Och jag beklagar mig inte, jag berättar inte om min dåliga dag, jag berättar inte någonting, inte ens att det var en orättvis bedömning. Jag hör mig själv säga "jag förstår", känner käkarna bita ihop hårdare än någonsin och känner den där äckliga känslan av likgiltighet i hela kroppen. Den där känslan som är min bästa försvarsmekanism, den som gör att jag överlevt såhär långt.
Jag är likgiltig, totalt tom. Och jag hatar det..

Lämna mig i fred idag!

I want you, right here, right now

Det blev en finfin frukost. Närmare bestämt en 15 centimeters Subway Melt med honungssenap. Mumsigt och lagom tjockt.
Ikväll blir det Texas Steak med någon riktigt god sås all by myself. Har praktiskt taget bott tillsammans med den där en hel vecka nu men ser inte direkt fram emot att sova ensam inatt. Jag är inte sån ensamvarg som jag trodde att jag var..

Det är svårt att bli motiverad till att äta nyttiga och tråkiga saker när det finns någon som lagar helt sjukt god mat till en hela tiden. I vanliga fall är det mamma och nu denna veckan har det varit mullvaden.
Men skitsamma, nu har jag ju mitt på det torra och kan egentligen bli sumo, han stannar väl ändå?.. Kanske..


Världens undergång

yyeeaahh

Vaknade av fruktansvärda ljud från grannen. De håller på att byta golv och det låter ungefär som att ett gäng soldater är där inne och förstör så mycket som möjligt och försöker ta sig in till mig genom väggen.
Jag kan inte ligga kvar i sängen trots att jag skulle kunna ligga där två timmar till, jag blir så rastlös där.

Det är jobb som gäller idag också och yoga ikväll om min kropp tillåter det. Just nu har jag ont i alla leder jag äger utan att egentligen veta varför.

Skulle kunna dra till Subway och satsa på riktigt fin frukost en dag som denna?! Hmm..

Jag var på gott humör.. nyss

"Landskrona kommun!"
"Vill du till växeln eller du.." (här blir jag avbruten)
"Naturligtvis, det kostar en himla massa när du frågar så dumt och det gör du alltid!"
"Jag frågar så att du lättare kommer till det du vill, så att du slipper gå den långa vägen!"
"Visst, visst, koppla mig istället bara!"

Suck..


Jag hade hellre legat hemma i sängen med.. den där..


Jag känner typ wiii

Sista rasten för dagen och jag vet inte riktigt hur jag ska spendera den. Jag håller mig så långt från kakorna som det bara går och dricker ett glas vatten i hopp om att nå motivationen att bli smal och hälsosam.
Det funkar inte så bra..

Jag är megasuperdupersugen på att dra till Roskildefestivalen detta året trots mina dåliga minnen från Hultsfred. Jag kan bara inte tänka mig att leva hela mitt liv utan att ha upplevt det och min bästa tid är nu. Det är nu jag ska göra sånt, innan det är försent.
Jag vill bada i lera, skrika mig hes till musik jag aldrig hört förut och träffa flummiga människor från överallt och ingenstans.
Jag vill ha sommar nu!


Millie, ska vi?!


Du får kärlek i ditt liv

Det var hårt att dra mig iväg i morse, det hade varit helt underbart att få ligga kvar och jag har en lång dag framför mig. Tur jag har någonting att längta till..

Hade precis en kund som sa "Jag är spågumma och jag ser att du kommer få väldigt mycket kärlek i ditt liv!"
Tackaaar!

Back to work!

Det är hårt

health

Att vakna brevid någon är väldigt speciellt. Starten på en sån dag jämfört med alla andra dagar blir så himla mycket bättre, så mycket lättare.
Det är inte svårt att påbörja ännu en dag då man vaknar brevid den enda man vill vakna brevid. Oavsett om regnet smattrar mot rutorna eller om blåsten slår.
Jag trodde att jag hade dåligt morgonhumör, jag trodde att jag var sån man inte kan röra vid eller ens titta på innan jag vaknat ordentligt men kommer på mig själv med att ligga och vänta på att han ska vakna, ligga och vänta på hans leende och hans arm runt mig.

Till och med morgnarna är lättare nu..



My life before

dance

Det var verkligen helt annorlunda att dra ut och festa som singel. Då lärde man sig sitt mobilnummer snabbt som tusan i fall att någon skulle fråga efter det, man klev in på stället och började spana efter andra singlar, möjliga ragg för kvällen, möjliga dejter och framtida pojkvänner.
Allt detta samtidigt som man försökte fokusera på att man var där för att umgås med tjejerna, de som gjorde precis som jag, spanade efter något annat.
Jag hade skoj då, absolut. Det var så jag lärde mig hur man får killar, det är bara till att supa dem tillräckligt fulla, på det sättet kan man få vem man vill på fall, för kvällen..
Nu är det annorlunda. Jag kan kliva in på ett ställe och släppa hämningarna. Jag försöker inte få till det och behöver därför inte göra mig till. Jag kan bara vara och jag kan dessutom fokusera totalt och heligt på tjejerna. På att ha det så roligt vi bara kan, som om det vore den sista utgången någonsin tillsammans.
Jag trivdes helt utmärkt som singel men det är ändå någonting speciellt med att nästan längta ihjäl sig hela kvällen för att någonstans på småtimmarna slänga armarna runt halsen på den där. Den där man åker hem tillsammans med. Den där man bara kan sova brevid. Den där som inte lämnar så fort han bara kan på morgonen utan att varken ha lämnat namn eller nummer (eller en liten slant på nattduksbordet)
Den där som man bara kan vara med, alltid.

Tell me everything

catfight

Tog mig till Video Mix, trots blåsten. Det hade resten av Landskrona också bestämt sig för att göra, alla verkar satsa på film ikväll.
Jag hyrde två filmer, ska man satsa kan man lika bra satsa ordentligt och på vägen tillbaka ropade en snubbe efter mig med ett namn som inte var mitt så jag gick bara vidare. Snubben går efter mig, antagligen för att hälsa men då jag vänder mig om inser han att han tagit fel och jag hör honom säga till sin kompis "Shit, det är ju inte hon!".
Tabbe!

Jag är duktig.. ibland

inloveforreal

Yogan igår var... smärtsam.
Precis i början ligger man rak lång på mattan och hon säger med lugn och harmonisk röst i mörkret "känn efter hur ni känner er, hur kroppen känns, hur andningen känns" och jag tänker att jag känner mig ganska avslappnad, lite sömnig och lite ont i ryggen.
Efter några övningar (bland annat solhälsningen som tar kål på mig) i mitten av passet ligger man på samma vis och här är det meningen att man ska känna sig mer avslappnad och att andningen ska vara mycket lugnare och bättre än i början.
Hon säger samma sak och jag kommer snarare fram till att jag har mer ont i ryggen, jag andas snabbare än vanligt efter den himla solhälsningen och undrar vad klockan är.
Sen är det dags att stå på skuldrorna, under denna övningen ligger jag bara rak lång och stirrar på alla andra omänskligt viga människor som ser ut att ha sysslat med yoga sen födseln.
Efter 1h 45 min frågar hon en sista gång och ber oss jämföra känslan vi har i kroppen nu med den vi hade när vi kom.
Okej, jag har ont i alla leder i hela kroppen, jag vetefan hur jag ska kunna resa mig från mattan och jag flåsar som en gris.
Det är yoga det.

Woops

allalone

Det här blev en sån "ligga i sängen och stirra upp i taket"-dag. Nu har jag gjort det också. Åt resterna av tacos från igår till frukost. Det mest negativa med tacos är att blir så otroligt mycket disk. Jag låter skiten ligga ett tag till..
Ikväll blir det yoga med Millie, känns lönt efter världens längsta avslappning? (dvs hela dagen)
Fick högre lön denna månaden än jag vågat drömma om. Imorgon blir jag rik igen men jag ska verkligen, verkligen försöka snåla, jag lovar!

Den 24 januari, ett datum att minnas.. eller ja, de fyra sekunderna i alla fall ;)

Jorden anropar

givemesome

Jag sover helt otroligt bra i brorsans säng. Efter över tio timmars sömn tänker jag göra en playlist med superbra låtar och städa denna lägenheten ordentligt, det behövs!
Sen måste jag storhandla, igen. Några förslag på vad man kan äta till middag ikväll?



Dans á la Fetis och Fläskis

dancealone

Förutom att man inte hängde med alls och inte fick till alla rörelser och kände sig totalt värdelös var det himla skoj med danspass.
Efter att ha blivit hämtad i ett monster till bil av Millie (som dessutom innehöll Wunder Baum, blärk) shejkade vi loss ordentligt under en timme och svetten rann av oss fullständigt, en riktigt härlig känsla som jag nästan hade glömt.
Jag är inte överförtjust i attityden "nu ska vi ha det jätteroligt för det finns inget roligare än att träna hej hå" men det funkade och jag testar gärna igen.
Nu ska jag bli hälsosam.. måste bara ta slut på de här chipsen först..


Jag dansar aldrig nykter

boozebelt

Ikväll ska jag och Emilie dra ett danspass. Jag vet inte hur det kommer gå, takten kommer liksom med spriten. Utan den kan man väl inte dansa?
Funderar på att dra "spritbältet" runt magen, under tröjan såklart och smutta lite diskret då och då så man hänger med. Eller dra nån jävel innan Emilie hämtar mig..

Dagen har varit alldeles underbar. Efter lite (eller för mycket..)  shopping blev det fika, nu får jag njuta av resterna från igår.. mums.

This is my song

blindlove

Jag har nu kommit till rätta i lägenheten. Mer till rätta än jag borde med tanke på att jag bara ska vara här i två veckor men ska man satsa kan man lika bra satsa ordentligt.
Kvällen igår invigdes med pizza och film tillsammans med Millie och flummaren. Jag har varit sugen på att se American History X och igår fick jag äntligen min vilja igenom. Den var precis lika bra som sist!
Idag har jag njutit av hans sällskap, pussar och skratt men att han dessutom kan laga otroligt god mat gör bara det hela ännu farligare.
Vad sägs om pommes, vitlöksmarinerade kycklingfileer och svampsås? Vägen till Charlottes hjärta går genom magen.
Imorgon ska jag laga mat själv och han kollar inte ens snett när jag plockar åt mig fiskpinnar och snabbmakaroner på City Gross.






Jag är såld

Är det bara jag som kommer inreda min lägenhet med allt www.coolstuff.se har att erbjuda?
Jag hittade som av en slump dit idag och har kollat igenom allting på hela sidan två gånger och skrivit upp listor över vad jag skulle vilja köpa.

Vad sägs till exempel om..
En väckarklocka som skjuter iväg en liten propeller som du måste hämta och sätta på plats för att få klockan att sluta tjuta
eller
En chokladfontän
eller
The good book som är en ihålig bibel att förvara spritflaskan i
eller
En ölöppnare som räknar hur många öl som öppnas under kvällen
eller
Den självrörande muggen (man trycker på handtaget så blandas innehållet)

Det roliga tar aldrig slut. Check it out!

Ensamstående

lookatme

Nu och två veckor framöver ska jag leka vuxen. På riktigt! Med lägenhet, matlagning, städning och tvättning, ja, i princip allt utom räkningarna.
Nu sitter jag och väntar på att få börja jobba, hade sett fel på schemat och börjar inte förrän om en timme så jag får spana runt på nätet så länge. Ingen större skada skedd.
När jag väl kommit "hem" igen tänker jag ta mig en lång dusch, sjunga så högt jag bara kan och sen njuta all night long. Det får bli min invigning.


I'm hot.. or not

outfits

När man spanar runt bland Sveriges alla olika bloggar kommer man underfund med (minst) två saker.
Ett, shit vad populärt det blivit att blogga!
Två, de flesta handlar om mode. De lägger in bilder på saker de skulle vilja köpa (svindyra väskor och skor) bilder på saker de köpt och bilder på "dagens outfit". Helt plötsligt har hela Sveriges tjejer blivit modegurus som tipsar alla andra om hur man ska se ut.
Otroligt tråkigt! Gäsp, gäsp på vad Magdalena från Sigtuna ska ha på sig just idag.
Jag säger inte att min blogg är Sveriges mest intressanta men den är bara min. Hade jag startat min blogg just idag hade jag inte kommit på tanken att skapa en om mode. Det finns ju redan hundratjugotusen andra såna.

Just idag är jag dock megasugen på att lägga upp en "dagens outfit" bild. För här sitter jag med en tofs på huvudet, stora mjukisbyxor och en "Fet och go" t-shirt. ska man se ut när man har en riktig mysdag.

I can't stop

jumponme

Småstädar lite då och då idag när jag får tid över. När jag inte sitter här vill säga. Andra maskinen tvätt är igång och jag är mätt efter lite nudlar och ett stekt ägg.
Ikväll bjuds det på kinamat då brorsan och Sandra kommer hit. Får väl bli som ett litet minifarväl innan brorsan drar till Thailand. En liten invigning på mina två veckor som ensamboende.

Ibland, sena nätter då jag ligger och stirrar upp i taket drabbas jag av lätt ångest över att jag faktiskt inte kan laga mat. Hur ska jag kunna göda en unge om jag inte ens kan göra någonting ätbart till mig själv. Jag som inte ens är kräsen.
Jag måste verkligen skärpa mig, inte för att det börjar närma sig med att skaffa barn (jag är inte särskilt förtjust i dem än) utan för att det lär ta ett bra tag för ett hopplöst fall som mig att mixa ihop någonting gott.
Så, de två veckor som kommer ska jag minsann smuggla med mig en eller annan kokbok (eller ta råd av mästerkocken mamma) och försöka, en gång för alla, att bli lite mer huslig, lite mer vuxen.
För det är ju megaskoj att laga mat.. eller?!

Bästa dagen på hela veckan

holdmenow

Idag håller jag på med söndagssysslor trots att det är fredag. Badrummet är städat, första maskinen tvätt av kanske åtta är igång.

Radion körs på hög volym (trots kass musik och för mycket reklam) och nu ska jag göra en riktig frukost som jag ska njuta av innan jag kör i gång med städningen igen.
Det är härligt med såna dagar. Dagar helt utan måsten och tider att passa. Dagar då man vaknar med massa energi som används till rätt saker. Dagar då man vaknar på strålande humör trots grått och trist väder.
Dagar då det känns mer än okej att leva.


Jag är bara lycklig när jag

holdmyhand

Om man följer min blogg hoppas jag att man inser hur mycket ironi det ligger bakom i princip allt jag skriver. Att jag överdriver min syn på stockholmare och livets stora och små problem för att göra det hela lite mer intressant, lite roligare.
Faktum är att några av de mest underbara människor jag träffat varit just från huvudstaden så att alla däruppe skulle vara hopplösa tror jag inte en sekund på.
Med det skrivet kommer jag fortsätta beklaga mig över dumma kunder, över Landskronas miffon och ibland även över mig själv.

Idag är jag lycklig! Vaknade brevid flummaren och hade en underbar morgon. Sen kommer ängeln Toni hit och fixar min dator, en gång för alla. Nu slipper mamma mig i köket och kan spela Kungen utan att jag stör.
Sen testade jag yoga och insåg hur stel min kropp är och som alltid efter träning säger man "nu ska jag skärpa mig och träna varje vecka!". Jag säger också det, nu ska jag skärpa mig och träna varje vecka och få den där magen jag så gärna skulle vilja ha.
Ska testa danspass på måndag. Se om man kör samma moves där som varje lördag, i såna fall blir det ju inga problem.

Jag ger dig min morgon

När jag vaknade av väckarklockan i morse var jag helt övertygad om att jag måste ställt den fel, jag gick ju precis och la mig.
Såg att klockan var åtta, tänkte om och ställde den till 40 minuter senare, blundar, vaknar 2 sekunder senare av att det gått fyrtio minuter.
Helt otroligt trött är jag med andra ord så det är en himla tur att jag slipper detta stället om bara någon timme. Sängen väntar!

Tjat och Gnat

Kund: "Eeh hej"
Jag: "Hej hej!"
Kund: "Ehm, ja.. jaha.. ska jag fråga typ vad jag vill ha nummer till eller?"
Jag: "Ja, annars blir det lite svårt för mig att veta!"
Kund: "Ja just det.."

Ja, jag sitter i Skåne

Kund: "Du är skåning, ett under att du fixade detta!", säger idioten när jag hittat vad han sökte.
Jo, för alla skåningar är totalt iqbefriade eller?


Suck på er däruppe!


Då ska jag njuta




candle

På lördag drar brorsan till Thailand och för mig innebär det en enda sak, jag bor i hans lägenhet all by myself i två veckor.

Detta året skulle jag vilja:
Hänga massa, massa, massa med Emilie så att vi kan softa, laga mat, fika och snacka skit.
Ha i alla fall en riktig lyckad förfest.
Ligga i sängen en hel dag och stirra upp i taket, bara för att jag kan.
Kolla på mer film än jag någonsin gjort förut.
Laga massa mat vilket jag verkligen aldrig gör i vanliga fall.

.. och en massa annat mysigt, skoj, snuskigt och spännande.

Förra året blev riktigt lyckat. Detta året kommer bli så himla mycket bättre.
Låt det bli helg!



Känsliga, titta bort.. NU

jasådu

Nej men om man skulle ta och sova lite?

Kunden och jag

Kund: Hejsan, vill ha numret till %&¤# i Norrköping
Jag: Ursäkta vad sa du att du ville till i Norrköping?
Kund: /&%lax
Jag: Sa du relax som i slappna av?
Kund: VAD SA DU TILL MIG FLICKA LILLA?
Jag: Jag frågade bara om du menade relax som i slappna av, på engelska?
Kund: Oj, herregud, förlåt, jag tyckte du sa åt mig att slappna av.. hahaha
Jag: Nej då, jag är trevligare än så!

Ibland är kunderna på helspänn!

Vem behöver mat då man mår som jag

Jag känner att jag glider längre och längre ner i kärleksträsket. Har blivit sån där riktig mjukis som får tårar i ögonen då jag här talas om förlovningar och ser kärleksfilmer med näsdukar i smyg. Jag har blivit sån jag lovade mig själv att aldrig bli, jag har börjat bry mig för mycket. Jag har börjat tycka om för mycket.
Jag vet om det men det finns ingen återvändo nu, jag får låta mig själv flyga fritt för att någon gång falla hårt mot marken, jag får ta smällen då, inte nu.
Ett av mina nyårslöften i år var ju att våga slänga mig utför stupet och hoppas att linan är lagom lång. Det går ganska bra och jag har hittat en riktig guldklimp som hjälper mig på traven.

Oroa er inte, jag kallar ingen snuffis, jag låter mig inte kallas älskling och jag tittar inte på bröllopsklänningar på Blocket då ingen ser. Charlotte lever fortfarande!


Allting har ett slut.. men inte än!

dontcry

Jag gillar inte att ge mig in på saker som jag vet förr eller senare kommer få mig att må mer eller mindre dåligt. Det är därför det där med förhållande har varit så avlägset för min del, jag avskyr att må dåligt (precis som alla andra) och har därför tänkt att det nog är smartast att hålla sig borta, så slipper man smärtan.
Jag har inte förstått mig på människor som slängt sig in i det ena förhållandet efter det andra, blivit upp över öronen förälskade för bara en kort stund innan dem plötsligt mått sämst på hela jordklotet. Jag har hellre levt i någon slags gråzon där man mår helt okej, ingen berg och dalbana, inga onödiga tårar, inga fjärilar, bara likadant utan överraskningar, hela tiden. Jag trivdes med det.. ibland.
Men man är inte mer än människa. Man möter andra människor som man fastnar totalt för, som lindar en runt lillfingret och man låter sig lindas, oavsett hur man försöker kämpa emot så flyger fjärilarna fritt och skorna får vingar. Man svävar upp i det blå och vill helst inte se tillbaka, man inbillar sig att det nog kan hålla ett tag, att ingen någonsin känt något liknande och att allting kommer ordna sig.
Plötsligt är man den som mår sämst på hela jordklotet trots att man lovade sig att det aldrig skulle bli så, plötsligt inser man att det kanske är såhär det är att leva, att man ska må så sjukt himla bra eller så in i helvete dåligt, att det inte finns någon gråzon alls egentligen och man måste låta det vara så.

Man måste låta sig själv gråta, må dåligt lika väl som man måste låta sig själv vara världens lyckligaste ibland. Man måste leva i nuet, ta varje dag som den kommer och aldrig, aldrig någonsin ge upp. Ger man upp sårar man inte bara sig själv, man sårar alla dem som verkligen brydde sig, som fanns där i vått och torrt och man sårar dem man ska träffa sen, dem som det redan är meningen att man ska träffa, bara inte just nu.
Just nu är bara en liten, liten bråkdel av allt som ska hända och vi får bara en enda chans, vi får bara ett enda tillfälle att leva fullt ut. Ta vara på det.



Dum dummare

Kund: Har du det i huvudet kan du säga det direkt istället för att sms.a senare.


Liksom, en pizzeria i Göteborg, skulle vi kunna sånt utantill?  


Mitt första klagomål

Jag har haft en usel vecka som varit mer ansträngande än något annat jag varit med om, någonsin. Jag är helt slut i både kropp och själ och behöver vila.
Trots detta försöker jag hålla humöret uppe på jobbet och det fungerar ganska bra tills jag får världens utskällning av en gubbe som tog både mitt namn och min chefs nummer. Jag kommer få mitt allra första klagomål nu! Jag orkar inte! Jag förtjänar inte det. Jag förtjänar mer än såhär!
Jag gjorde mitt allra bästa, jag var trevlig och jag hittade uppgifter, dock inte dem han ville ha och då lackade han totalt. Jag är usel, jag tar betalt för någonting han inte ville ha och vägrar dessutom ta bort kostnaden.

Precis när man mår som bäst ska det alltid hända någonting som drar ner en på jorden illa kvickt. Gärna med huvudet före. Inte konstigt man blir bitter.


He's killing me

nallarna

Jag måste verkligen få min iPod lagad, eller skaffa en ny. Jag står inte ut med samtalen man tvingas lyssna på varje dag på väg till och från jobbet.
Jag pallar inte skånska brudar som sitter och snackar om snubbar som säger att dem älskar dem efter en veckas förhållande. Pallar inte lyssna på hur fet det där exet blivit eller att dem hamnat i mvg gruppen i engelska utan att fatta varför för "Hallå, jag suger ju! Palla engelska liksom, mycket coolare folk i IG-gruppen."
Jag vill leva ett liv med musik, jag vill dansa fram på gatorna. Tänk om alla gjort det, jag tror allt hade blivit så mycket bättre då, så mycket roligare och lättare. Vi borde dansa mer.



Världens största problem

boring

Ibland undrar man vad det finns för folk och hur lite humor dem har. Som 32åringen som anmält låten "Alla som inte dansar" (är våldtäktsmän).
Han tycker att den pekar ut alla som inte tycker om att dansa som brottslingar.
Seriöst, har han verkligen ingenting bättre för sig än att beklaga sig över en låt? Har han någonsin hört talas om "på skoj" eller "humor". Jag ser honom framför mig, sån riktig torrboll som inte skrattar åt annat än sina egna skämt.
Vi har större problem att ägna oss åt än ynkla låttexter. Dessutom är ju den låten hur skön som helst och får upp alla på dansgolvet, vilket antagligen var syftet med det hela. Lägg ner torrisar!





Du är rätt ung, jag är äldre än du
men du röker så jag skulle säga att vi är plus minus noll
Vi kommer dö samtidigt du och jag

Han är som han är..

neverever

Det blev en mer spännande dag än jag hade tänkt mig från början. På Lindex frågade expediten "räcker denna storleken till dig?" istället för att säga "säker på storleken då det inte är något byte?". Schyrre!
På Gina Tricot hade dem fått in massa nyheter så där gick jag loss ordentligt bland leggins, klänningar och halsdukar. Kom ut fullproppad med kassar och tom plånbok. Härligt!

Efter god tårta hemma hos brorsan som han själv bakat (med någons hjälp..) kunde kvällen bara blivit bättre med mullvaden vid sin sida. Men snubbar är ju som dem är, man får väl helt enkelt bara vänja sig vid att dem glömmer, inte kommer när dem ska och skiter i att ringa.

Jag har hört tjejer gnälla om det förr, hört mig själv säga "sådär ska jag aldrig gnälla", hört mig själv ge tips och råd om hur dem ska vara mindre brudiga.. så nu får jag väl bara bita ihop och bevisa att det faktiskt går att leva med mobilen brevid sig, leva med att titta på den hela tiden, leva med att vara lite irriterad för att han faktiskt skulle ringt för över en timme sedan, leva med att det bara är så det är och aldrig, aldrig någonsin lacka inför honom för att han fanimej är sämst... ibland.

En liten tripp bakåt i tiden

head

Som från ingenstans började jag nynna på min absoluta favoritlåt för ett år sedan i duschen igår. Sedan dess är det den som hörs i mina högtalare.

http://www.youtube.com/watch?v=3-bQCleq0zU

Check it out!

Uppskattad onsdag

heartsy

Vaknade prick klockan 10, sträckte på mig och gick upp. Det är en helt perfekt tid att vakna när man är ledig, varken för tidigt eller försent.

Första maskinen tvätt är redan igång och två rostade mackor är uppätna. Efter detta följer en lång dusch och en tur på stan i min ensamhet, kanske en latte någonstans.
Dagar behöver inte vara mycket mer spännande än så för att bli uppskattade. Spänning är ingenting jag kräver just nu. Inte just idag. 
Så min dag blir ungefär lika spännande som detta inlägget och jag är supernöjd.


 


NEJ är ett fult ord

Jag: "Vill du ha numret som ett sms?"
Kund: "NEJ!! Jag vill ha numret!!"

För det får du ju inte om jag sms.ar det, pucko!


Grattis på födelsedagen

birthdaycake

Jag hatar när det ringer på natten. När det då är det samtal man fruktar mest, att den man älskar mer än man älskar sig själv inte är okej vet man varken ut eller in.
Jag vaknade upp i en mardröm inatt och den mardrömmen befinner jag mig fortfarande i. Ena sekunden är jag helt övertygad om att allting kommer ordna sig, andra klättrar jag på väggarna av oro, för vad gör jag om det inte alls ordnar sig?
Jag hatar sjukhus, visst älskar jag att dem finns men jag avskyr att behöva vistas där. Jag avskyr de gula filtarna och den stela miljön och lukten av mediciner. För min brors skull hade jag kunnat bosätta mig där.

Grattis på födelsedagen brorsan, nu ser du till att bli frisk illa kvickt!

En riktig kluring

Ibland är man uppskattad också..

Kund: Usch, nu kommer jag med en svår fråga, vi får se om vi kan lösa detta!

Efter det ger hon mig namn, adress och ort och blev överlycklig när jag hittade vad hon sökte. "Ååh, du är en ängel!"
Ehm ja, kanske det.. eller så gör jag bara det jag sitter här för att göra..

Tänk om alla kunder kunde varit så istället för att lacka totalt när vi inte hittar rätt maria andersson som bodde i luleå för trettio år sedan..

Vad ska man göra?

Han har pratat i 20 minuter nu, berättat hela sin livshistoria och saker jag absolut inte vill veta. Om hur sjukt samhället ser ut. Om skatter, homosexuella, ofredande, mediciner, vänner, ovänner, blommor och bin.
Så fort jag försöker avsluta säger han "lyssna nu på vad jag har att säga" och då kan jag ju inte göra annat, trots att jag lider med honom litegrann. Det kostar ju ändå en del att ringa hit.
Han frågade precis vart jag jobbar och när jag sa "på nummerupplysningen" frågade han vad vi gör här. Han kom inte ens ihåg vart han ringt och varför, kan man tycka annat än synd om honom då?

I'm happy now

heartyou

Jag blir så lycklig när det finns hallonkransar på jobbet. Helst ska paketen vara alldeles nyöppnad så man kan sno åt sig två stycken utan att få dåligt samvete. Det som ingen ser har inte hänt. Fast i och för sig är hela min kropp ett enda stort bevis på att de där kakorna hände..
Efter att ha blivit halvt utskälld av en 08.a passar det alldeles utmärkt att tralla ut i köket och avreagera sig med en kopp Wiener Melange och en hallonkrans (eller två ja..) Då blir allt bra igen!

Kalas och snöbollskrig

snöboll

Jag önskar att overall blev modernt, på vuxna. Varför ska vi gå runt och frysa medan småungarna kan krypa i snön utan att känna kylan?
Jag hade varit på direkt men jag känner inte direkt att jag vill påbörja trenden. Jag hade ju velat ha en overall i skinn med nitar eller nåt. Inte röd med reflexer..
Jag älskar snöbollskrig, kanske därför jag är så sugen på overall. Igår satsade jag och Emilie på väg till Video Mix och det var längesen jag skrattade så extremt. Det var längesen man lekte på det sättet.
Det är skoj att se att alla blir som barn på nytt, vi kastade snöbollar på killar vi inte känner (som köttade tillbaka) och gick och planerade attack på de flesta vi mötte (vågade dock inte riktigt mula okända människor)
När det är riktig kramsnö och vinden är stilla, då funkar det utmärkt med vinter.

En lördagskväll utan fest kan vara mer än bra ibland. Jag tackar för god mat och en kväll med otroligt mycket skratt.

Det finns ingen i detta landet som jag kan vara så med som jag är med min Millie.


Varning för socker!

upallnight

Jag har inte sovit en blund inatt. Jag ville inte heller. Jag ville bara att tiden skulle stanna, precis som världen runt omkring gör när han pussar på mig men klockan gick alldeles för fort, som vanligt.
Jag kan sluta leta fel nu för jag hittar inga, lägger ner alla listor och krav och inser att jag är lyckligt lottad. Jag trivs rätt bra med fjärilarna i magen som flyger runt som galningar när han skrattar eller när han säger mitt namn sådär som bara han gör. Jag trivs rätt bra med allt gull och fjanteri, jag trivs rätt bra bland små rosa moln.
Då gör det liksom ingenting att jag aldrig någonsin varit tröttare än nu, det är värt det.

Ikväll blir det kalas hos Millie som följs av storslagen filmkväll, en lördag. Niiiice!

Vi vet allt

"Nu har han stått på min parkeringsplats i över en timme, nu får ni komma och göra någonting!"
"Du har ringt nummerupplysningen nu.."
"Det vet jag väl, ni får fixa detta!"
"Hur ska jag kunna fixa det då?"
"Det vet väl inte jag, det är ju därför jag ringer!"
"Eh okej, det enda råd jag har är att ta kontakt med föraren"
"Hur fan ska jag kunna det? Jag vet väl inte vems bil det är"
"Nej men du kontaktar vägverket för att få reda på det sen får du kontakta oss igen så hjälper vi dig"
"Meeh ååh" *klick*

Vi kan mycket.. men inte allt!!

Blocket is the shit, bokstavligt talat..

Då det är ovanligt lugnt på nummerupplysningen/televerket/telia/nummerbyrån (och allt vad vi nu kallas ibland) en kväll som denna passar jag på att spana runt lite på Blocket och jag blir nästan rädd av vad folk har hemma.
Jag väljer att titta på kläder och det är ju skrämmande vilket skit folk köper eller kanske ännu värre, vilket skit som säljs överhuvudtaget.
"Heta väskor 50 kronor" Jo men eller hur, om man är blind så är kanske en rosa skrikande väska med gula paljetter megahett.
Fula stövlar så använda att sulan är bortsliten, men hey, det är ju "coola märkesboots" så varför inte betala 2500 för dem?
Det är grymt underhållande att klicka runt bland tröjor som såldes på karnevalen för fyra år sedan och väskor som inte borde få säljas överhuvudtaget.
Folk är dessutom verkligen totalt usla på stavning.
Typ..
Redskapasvangn.. blir man sugen?
Och alla dessa särskrivningar
Typ..
Dubbel säng
Fusk päls
El gitarr
Såg till och med Papagöj bur.. seriöst?

Det roar i alla fall mig en kväll som denna..

Appadappam

yousuck

Jag tittar på den hela tiden, har den brevid mig, tar med mig den in på toaletten så att jag inte ska missa något. Jag väntar, minuterna är längre än vanligt, en enda lång väntan på det där ljudet. Det där ljudet som ger mig fjärilar i magen och får mig att ta ett litet glädjeskutt.
Jag vet hur jag reagerar när det kommer, om det kommer.. Mina kinder blir röda och jag vågar knappt titta på den för att se vem det är som hört av sig.
Jag vet hur jag reagerar om det inte är vad jag vill att det ska vara. Om det är "ny månad hos jamba" (som jag försökt bli av med tusentals gånger) Då blir mina kinder röda av annan orsak.
Jag vet hur jag reagerar om det är vad jag vill. Då känner jag glädjeruset i hela kroppen och blir alldeles varm och lugn och lycklig.
Jag väntar nu.. Väntar hela tiden.. För det borde väl komma snart??

"Nu finns ditt paket att hämta.."


Söta ni är.. ibland

Kund: "Heej Charlotte, det är jag igen, men ja, du minns såklart inte mig du som pratar med så många.."

Dem är rätt söta (och dumma) när dem på fullaste allvar tror att vi bara sitter en person här..

Lyckligt lottad

På väg till tågstationen i morse ville kylan och blåsten ta kål på mig. När jag stod och tryckte biljett (måste fixa nytt tågkort!!) såg jag stjärnor och var tvungen att luta mig mot apparaten. Det svartnade för mina ögon precis som den där gången jag svimmade på tåget och jag fick sätta mig ner.
Kylan lyckades nästan ta kål på mig fullständigt men jag är inte redo än, jag vill leva ett tag till.
Efter lite frukost på jobbet känns det bättre men jag är lycklig att jag slutar klockan elva (jag jobbar iofs ikväll igen) Då väntar sängen på mig. Världens skönaste säng..


För 269039 gången

inlove

Jag gör ett nytt försök att hålla i pengarna och bli en hälsosam människa idag. Nytt försök nu när det nya året är här. 2008 låter bra tycker jag, 2008 är mitt år.
Än så länge har jag inte gjort någon nytta, jag sitter här i stället för att städa, jag har inte varit ute och gått och jag köpte två nya klänningar innan idag. Jag ser inte detta som ett misslyckande då jag kunde ha shoppat mycket mer, jag har hela dagen på mig att städa och jag ska minsann ut på en promenad lite senare. Än så länge funkar min nya livsstil rätt bra.
Jag ska dessutom börja leva efter Livet är en Fest och Du är Bjuden på heltid. Detta innebär inte att jag ska börja min dag med en sup och fortsätta med en apelsingrogg till frukost, jag ska snarare njuta av allt. Jag ska låta mig själv vara lycklig detta året och inte ständigt gå och vänta på att falla.
Vi får väl se hur många dagar detta håller..

Nattens händelser

iseedrunk

Kl 01.22 (en medelåldersman)

Kund: Hej, det är såhär att jag har en syster i Uddevalla. Jag har drabbats av en hjärntumör och skulle vilja att du ringer och berättar detta för henne, för jag klarar inte det själv.
Jag: Jag är hemskt ledsen men jag kan inte göra det.
Kund: Okej då, ha det kanon, hej då




Kl. 02.15 (en fjortisbrud OCH stockholmare, kan det bli värre?)

Kund: Nu får ni faaan koppla mig till nån taxi som är ledig på söder!
Jag: Jag kan tyvärr inte se vilka taxibolag som har lediga bilar men jag kan koppla dig till något av de mindre bolagen som kanske inte är fullt så upptagna som Taxi Stockholm
Kund: Ja alltså, det är bråttom
Jag: Visst, jag kopplar

Några minuter senare ringer samma tjej..

Kund: Men alltså, nu ligger min mamma på sjukhus så det är så himla viktigt att du kopplar mig till taxi som är ledig
Jag: Jag sms.ar gärna lite olika alternativ så kan ni testa er fram
Kund: Näää, bara koppla till nån där vi får tag i taxi, jag måste till min mamma på sjukhus NUUUU

Några minuter senare ringer samma tjej..

Kund: Meeeh kom IGEEEN nuuu. Nu ligger både mamma och min syster på sjukhus, nu får du faaan betala min taxi assåååå och inte koppla mig dit dem inte har några bilar. Jag måste ha taxi NUUUUU

Ungefär så såg min natt ut. Folk verkar ha missat det där med att förbeställa. Dessutom ska vi på nummerupplysningen veta precis hur många lediga bilar det finns och koppla dem till en av dem. Hur tänker folk??

Att ta bussen hem fyra i morse utan en droppe alkohol i kroppen var en upplevelse. Fulla tjejer med röda ögon och kvaddade frisyrer, sviniga killar med halvfulla vodkaflaskor. Det gjorde mig inte direkt festsugen.  

2008, välkommen!

Nu börjar det ringa om taxi, taxi, taxi. Så dryga folk blir så fort alkoholen kommer fram.
Känns ändå rätt bra att sitta här, vi har ätit gott och druckit lite bubbel och jag fick min kyss vid tolvslaget.
Att jag jobbar nyårsafton är inte så plågsamt trots allt..