Limbo

påklippan

Vi har alla hört talas om den eviga kärleken mellan två människor. Kärleken som övervinner allt annat. Vi har alla hört talas om den, vi har alla drömt om den men frågan är om den existerar, på riktigt.
Under en livstid tvingas vi göra lätta som svåra val, vissa så svåra att det känns som att hela världen ska rasa samman. Vi har ibland fler än två alternativ, det ena inte mindre rätt än det andra, frågan är vilket som gör en lyckligast, i längden. Det behöver inte vara det rätta alternativet som gör en lyckligast.

Vi står inför dilemman vi inte vill behöva bemöta, dilemman vi aldrig trodde att vi skulle behöva genomlida. Det värsta man kan göra är att lägga sig under täcket och vänta på bättre tider. Det bästa man kan göra är att komma ner på jorden och inse att det inte finns några bättre tider. Allt vi har är här och nu, det är upp till var och en att göra det bästa av det.

Min lärare (och hjälte) sa en gång att ingen människa klarar sig ensam, att alla behöver stöttepelare i form av vänner som står vid ens sida i vått och torrt i livets alla skeden. Förälskelse kommer och försvinner men vännerna ska alltid finnas där att falla tillbaka på, oavsett vad. Därför är det viktigt att vara en lika god vän själv, att själv vara den man kan falla tillbaka på, den som förlåter och stöttar och inser att vi alla gör misstag, att vi måste få göra misstagen för att förstå vad man kunde gjort annorlunda.

Så om man ställs inför ett val där det är kärleken eller vännerna som är alternativen. Vilken väg ska man gå?
Ska man inse att kärleken kanske dör men att vännerna är det viktigaste man har? Eller ska man välja kärleken för att riktiga vänner ska finnas kvar oavsett vad. Gör dem inte det är dem inga riktiga vänner.. eller?

Ibland ställs vi inför val vi inte vill göra, val vi anser orättvisa men likväl tvingas vi göra dem. Likväl tvingas vi välja det alternativ som är lika mycket rätt som fel utan att veta om vi kommer ångra det. Utan att veta hur historien slutar. Det slutar tyvärr inte alltid lyckligt. Vi kan bara ge oss fan på att aldrig ge upp. Vi kan bara göra det bästa av det, för det är det enda alternativ som finns.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback