What's going on?!

frågetecken

Läste nyss i tidningen om poliser i Landskrona som polisanmälts för övervåld då de gripit tre män häromveckan. Poliserna hade tydligen skrämt barn som stått och tittat på då de stannat en bil med tre män som var misstänkta för brott. 
Okej, för det första så får poliserna knappt använda sina batonger i detta landet. Jag tycker att dem borde få använda pistoler till och med.. med tanke på hur ofta folk blir skjutna nuförtiden. 
För det andra var de tre männen tidigare kända av polisen och skrek skällsord och försökte smita då polisen grep dem. Vad tycker ni att poliserna ska göra då? Ska dem börja fråga först kanske? "Är det okej om vi griper er? Inte?! Okej, ha det bra och fortsätt med kriminaliteten tills ni tröttnar så kan vi ju gripa er då? Överenskommet?! Perfekt!"
För det tredje, vad gör det om barnen blir lite uppskrämda av polisen? Kanske var det inte ens rädsla dem kände, utan respekt.. och hallå, är det någonting poliserna i denna stan behöver så är det faktiskt respekt!

Det går snabbt och säkert utför för denna stan, för detta landet, om poliserna ska vara så himla humana och mesiga hela tiden. Låt dem använda sina vapen och inte låta dem bära på tio kilo prydnadsskit. Just nu är nycklarna det enda dem får använda som hänger i det där skärpet.

"Alla har pistol utom Louise, för hon är polis!"

När jag och Almedina jobbade på teatern och Per Nuder var där på besök hade han två poliser på vars en sida om sig och tre stycken nere med oss vid ingången.
Vi frågade rakt ut "Vad hade ni gjort om någon störtat upp på scenen?"
"Inte ett skit!" fick vi som svar..
Tidigare hade en polis fått samma fråga i England och han svarade "Vi skjuter dem i benet direkt! Bara för att vara på den säkra sidan!"










Kommentarer
Postat av: Bettan

Hej Charlotte! Jag är en av Tildas vänner som ibland kikar in i din blogg och läser lite. Så gjorde jag idag och det var lite kul för jag skrev också om Landskrona idag, fast något positivare! Ta dig en cykeltur på linjen så inser man att Landskrona faktiskt har något litet bra att komma med trots alla andra problem staden har!

Postat av: Empe

Klockrent! Jag håller med, låt poliserna använda sina grejer. låt dem sätta sig i respekt. Nu har INGE respekt för dem, eller jo, vissa..Men inte de som borde ha de! ses på lördag! :)

2006-05-09 @ 20:47:58
URL: http://empes.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback